Resfințirea Bisericii Sfinții Împărați din Smadovicioara, județul Dolj

Câteva sute de credincioși au fost prezenți astăzi la resfințirea Bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din localitatea Smadovicioara, comuna Secu, județul Dolj. Slujba de resfințire si Sfânta Liturghie au fost săvârșite de un sobor format din 6 ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, alături de preoți si diaconi. Au slujit la Smadovicioara; Inalt Preasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, Inalt Preasfințitul Irineu, Mitropolitul Olteniei, Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei si Hunedoarei și Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului. De asemenea, la eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai autorităților publice locale și centrale.

În cuvântul rostit cu acest prilej, IPS Laurențiu a tâlcuit cîteva din învățăturile pericopei evanghelice din această duminică, subliniind faptul că îndemnul Mântuitorului adresat tânărului din Nain, de a se ridica, se adresează în egală măsură tuturor oamenilor de atunci și de peste veacuri, de a se ridica din moarte și păcat spre viața cea veșnică, oferită nouă de Mântuitorul Iisus Hristos. La rândul său, IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei a adus mulțumiri Bunului Dumnezeu pentru binefacerile revărsate în această frumoasă zi de toamnă, asupra tuturor celor care s-au ostenit la ridicarea și înfrumusețarea sfântului locaș.

Piatra de temelie a Bisericii „Sfintii Împărați Constanti și Elena” din Smadovicioara, județul Dolj, a fost pusă în anul 2007 de către PF Părinte Patriarh Daniel, aflat într-o vizită pastorală în Mitropolia Olteniei. Biserica a fost sfințită în anul 2010 și resfințită în urma finalizării lucrărilor de pictură interioară și exterioară.

Comentarii Facebook


Știri recente