Resfințirea Bisericii Sfinții Împărați Constantin și Elena din Galați

Biserica cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Galați a fost resfințită. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de către Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoții și diaconi, informează TRINITAS TV.

Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Casian a declarat: „Am avut bucuria regăsirii acestei biserici, ca și corabia Dunării de Jos, a ierarhilor, a preoților vrednici, mai ales că aici a fost cel dintâi Cămin cultural din toată Biserica Ortodoxă Română, unde Iorga, Simeon Mehedinți și marii învățați ai neamului ne-au arătat cât de aproape este altarul de cultură și cât de sfântă este cultura sfințită prin altar și cât de importantă este prezența în corabie, ca și în Evanghelia de astăzi, a multor credincioși și credincioase, prezenți la sfințire”.

Biserica, construită în stil bizantin, cruciformă, a fost ridicată între anii 1857 și 1863, fiind sfințită de vrednicul de pomenire episcopul Melchisedec Ștefănescu. Datorită intemperiilor, lăcașul de cult a trecut printr-un amplu proces de restaurare și consolidare, atât în interior cât și la exterior.

Comentarii Facebook


Știri recente