Resfințirea Bisericii Sfântul Spiridon din Botoșani

Biserica ‘Sfântul Spiridon’ din Botoșani va fi resfințită duminică, 2 septembrie, de Înalt Preasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, după cum ne informează Ziarul Lumina.

‘Începând cu anul 2008 s-au realizat lucrări de reparații și de consolidare. S-a consolidat fundația și s-a înlocuit acoperișul. De asemenea, s-a decapat în interior și la exterior, fiind pregătită pentru pictura în tehnica frescă, realizată între anii 2010-2011. Între anii 2003-2005 s-a ridicat un centru social-pastoral, dotat cu toate utilitățile. Așteptăm cu bucurie prezența Înalt Preasfințitului Teofan, care va resfinți biserica parohiei noastre și centrul social-pastoral. După slujba de resfințire ne vom ruga și vom mulțumi lui Dumnezeu pentru toate darurile revărsate asupra noastră, în cadrul Sfintei Liturghii ce va fi săvârșită de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei’, a spus pr. paroh Vasile Acatrinei.

Sfântul lăcaș datează din anul 1789, fiind zidit pe locul unei biserici din lemn. A fost târnosită pentru prima dată în anul 1801 de către mitropolitul Iacob Stamati. În anul 1817 s-a zidit turnul clopotniță, iar în a doua parte a secolului al XIX-lea i s-a mai adăugat un etaj.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…