Resfințirea Bisericii „Sfântul Nicolae” – Ciurea, Protopopiatul Iași II

Preasfințitul Părinte Calinic Botoșăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor va resfinți duminică, 10 octombrie, Biserica „Sfântul Nicolae” din localitatea Ciurea, Protopopiatul Iași II.

Lăcașul de închinăciune a aniversat anul trecut 100 de ani de existență. În ultimii ani au fost realizate mai multe lucrări de reconsolidare și restaurare, precum: restaurarea picturii care era deteriorată, și catapeteasma, achiziționarea unui mobilier nou, tencuirea exteriorului cu praf de piatră, acoperișul a fost reparat, a fost pictată icoana hramului din exterior în tehnica mozaic și a fost zidită sfânta masă din marmură.

„Va fi un eveniment mare pentru noi. Tot ceea ce s-a realizat este rodul muncii enoriașilor noștri. Așteptăm pe toți credincioșii să fie în rugăciune cu noi la această mare sărbătoare”, a declarat părintele paroh Gheorghe Isache.

Comentarii Facebook


Știri recente

25 de citate pro-viață de la Patriarhul Daniel

În preajma Bunei Vestiri, când sărbătorim Întruparea Mântuitorului în pântecele Fecioarei Maria și participăm la marșurile pentru viață organizate în numeroase localități din România și Republica Moldova, Basilica.ro prezintă 25 de citate pro-viață de la…