Resfințirea bisericii ‘Sfântul Ioan Botezătorul’ din Râmnicul Sărat

Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a oficiat astăzi, 2 octombrie, slujba de resfințire a bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiul Râmnicu Sărat, județul Buzău.

Biserica resfințită astăzi datează din anul 1842 și, de-a lungul timpului a fost restaurată în mai multe rânduri, ultimele lucrări de reparații fiind inițiate în 2008, cu binecuvântarea Chiriarhului locului.

Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a subliniat importanța acestei zile pentru credincioșii parohiei și a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în lucrările de restaurare.

Demersurile preotului paroh au fost susținute de enoriașii săi care au dorit refacerea bisericii „Sfântul Ioan”, mulți dintre credincioși participând la slujba de resfințire, la Sfânta Liturghie și la parastasul oficiat întru pomenirea ctitorilor mutați la Domnul.

După cum ne informează Radio TRINITAS, pentru întreaga activitate depusă în cadrul parohiei, părintele Georgel Panait a fost distins cu Insigna eparhială.

FOTO: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente