Resfințirea Bisericii ‘Sfântul Ierarh Nicolae’ din Parohia Bicești, județul Vrancea

Preasfințitul Părinte Episcop Epifanie, Episcopul Buzăului și Vrancei, înconjurat de un sobor de preoți, a resfințit astăzi, 31 mai 2009, biserica având hramul Sfântul Ierarh Nicolae din Parohia Bicești, Protoieria Focșani II, județul Vrancea, la slujbă asistând un număr însemnat de credincioși.

Ridicat din lemn, în perioada interbelică, lăcașul de cult a fost izolat termic și tencuit la exterior între anii 2006-2009, prilej cu care a fost restaurată și pictura interioară realizată de către pictorul Nicolae Constantinescu. Fondurile necesare executării acestor lucrări s-au constituit din donații primite de la credincioșii din parohie, precum și din ajutoare acordate de la Guvernul României prin Secretariatul de Stat pentru Culte.

În prezent, preotul paroh Mircea Vintilă se preocupă de extinderea casei praznicale aflate în imediata vecinătate a bisericii, dorind să pună în aplicare, cu sprijinul autorităților locale, un proiect de asistență socială prin care să asigure o masă caldă oamenilor fără posibilități materiale din parohie.

Sursa: Episcopia Buzăului și Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente