Resfințirea Bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din Mărăcineni, jud. Buzău

Biserica Sfântul Ierarh Nicolae din Parohia Mărăcineni, județul Buzău, a fost astăzi, 6 decembrie, resfințită. Slujba de târnosire a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Înaltpreasfinția Sa a oficiat apoi și Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi, informează TRINITAS TV. La sărbătoarea parohiei au participat peste 500 de credincioși.

Lăcașul de cult a fost ridicat în anul 1801 și, de-a lungul timpului, a fost restaurat de mai multe ori, cele mai importante lucrări de reconsolidare fiind executate în perioada 1982-1993.

În cadrul Sfintei Liturghii s-a dat citire scrisorii pastorale pentru tradiționala colectă organizată în Eparhia Buzăului și Vrancei cu prilejul praznicului Sfântului Nicolae. Sumele strânse vor fi folosite pentru ajutoarea persoanelor defavorizate.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie a oficiat și un parastas pentru ctitorii și binefăcătorii lăcașului de cult, mutați la Domnul.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…