Resfințirea Bisericii Sfântul Ierarh Nicolae din localitatea Brătulești, județul Galați

Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a săvârșit astăzi, 22 mai 2011, slujba de sfințire a bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae și Sfinții Împărați Constantin și Elena”, din Parohia Brătulești, comuna Corod, Protopopiatul Tecuci, județul Galați, informează Biroul de Presă și Comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos. Localitatea se află situată la 7 km de Corod și la aproximativ 30 km de orașul Tecuci.

În același context, Înaltpreasfințitul Părinte Casian a sfințit pictura bisericii, precum și clopotnița. Înainte de începutul slujbei de sfințire, chiriarhului locului a împărțit tuturor celor prezenți monografia bisericii, realizată prin purtarea de grijă a părintelui paroh Mihai Ilie.

Programul a continuat cu săvârșirea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, de membri ai Permanenței Consiliului Eparhial, de autorități județene și locale, în prezența a numeroși credincioși din parohie și din județ.

La sfârșitul slujbei, Înaltpreasfințitul Sa i-a acordat părintelui paroh Mihail Ilie rangurile de sachelar, precum și cel de iconom stavrofor, pentru întreaga activitate desfășurată în parohie, atât în ceea ce privește finalizarea lucrărilor de consolidare și înfrumusețare a bisericii, cât și pentru punerea în aplicare a programelor liturgice, culturale, educaționale și pentru tineret, social-filantropice și misionare ale Eparhiei și cele de la nivel național.

Totodată, cu acest prilej au mai fost oferite diferite distincții de vrednicie pentru ctitorii, donatorii și binefăcătorii sfântului locaș

La finalul evenimentului toți cei prezenți au participat la o agapă frățească.

Comentarii Facebook


Știri recente