Resfințirea bisericii Sfântul Ierarh Nicolae din Corabia

Luni, 6 august 2012, Preasfințitul Episcop Sebastian a săvârșit slujba de resfințire a bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din Parohia Celeiu-Corabia, informează episcopiaslatinei.ro.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură în care a subliniat importanța Întrupării lui Hristos, ca asumare deplină a naturii umane: „Hristos Domnul, Care a trăit pe pământ, învățându-i pe oameni și săvârșind minuni, a fost considerat de contemporanii Săi un simplu om, fapt pentru care L-au condamnat la moarte. Ei bine, Acesta, astăzi, în fața a trei ucenici, având împreună cu Sine pe Moise și pe Ilie, ne demonstrează nouă tuturor că El nu a fost un simplu om. Pe muntele Taborului El și-a arătat și cealaltă fire − cea dumnezeiască. Acest lucru L-a făcut pentru că știa ceea ce avea să urmeze: arestarea, simulacrul de judecată, bătăile, batjocura și condamnarea Sa la moarte. Astfel, când ucenicii Îl vor vedea aparent neputincios, aparent depășit de puterea seculară a lui Pilat, de autoritatea arhiereilor și răutatea poporului, să-și aducă aminte că El nu a fost un simplu om, ci este Dumnezeul adevărat Care S-a arătat astăzi pe muntele Taborului, cu fața plină de lumină mai covârșitoare decât cea a soarelui și cu veșmintele albe ca zăpada”.

La final, pentru efortul depus la restaurarea bisericii, Preasfințitul Sebastian a acordat Distincția de Vrednicie Dlui Paul Stănescu, Președintele Consiliului Județean Olt, Dlui Director Rusan Rezeanu, Dlui Dr. Ion Tuiculescu și Dlui Petre Cealîcu.

Comentarii Facebook


Știri recente