Resfințirea Bisericii „Sfântul Dumitru” din Ploiești

Biserica cu hramurile „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” și „Sfântul Mucenic Mina” din Ploiești a fost resfințită astăzi. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Sfânta Liturghie a fost oficiată pe o scenă special amenajată în fața Bisericii. După slujbă, Preasfinția Sa a ținut și un cuvânt de învățătură, informează TRINITAS TV.

„Omul acesta care era slăbănog se vindecă prin cuvântul lui Hristos Care îi poruncește să-și ia patul și să meargă. Slăbănogul se vindecă datorită mai întâi credinței celor care l-au adus și apoi datorită credinței sale. Boala este o consecință a păcatelor, deoarece boala este un pas către moarte, iar plata păcatului este moartea, așa cum arată aceste scrieri din Vechiul și din Noul Testament. Pentru vindecarea păcatelor Hristos a lăsat Bisericii Sale două taine. Mai întâi este Taina Sfintei Spovedanii. Păcatele se mai iartă și prin Taina Sfântului Maslu”, a spus Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul.

Biserica „Sfântul Dumitru” din Ploiești a fost resfințită în urma unor ample lucrări de restaurare. Membrii comunității parohiale desfășoară o serie de activități social filantropice. La slujba de resfințire au participat numeroși credincioși.

Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” și „Sfântul Mucenic Mina” din Ploiești datează din secolul al XIX-lea.

Comentarii Facebook


Știri recente