Resfințirea Bisericii „Sfânta Treime” din Parohia Bodești II, Protoieria Horezu

În Duminica a XIX-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie arhierească și slujba de resfințire a Bisericii cu hramul „Sfânta Treime” din Parohia Bodești II, comuna Bărbătești, Protoieria Horezu, județul Vâlcea, informează arhiram.ro.

La eveniment a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, care a rostit un cuvânt de învățătură, în care a explicat pericopa evanghelică citită în cadrul Sfintei Liturghii. Pentru activitatea pastorală desfășurată în cadrul Parohiei Bodești II, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim i-a acordat părintelui paroh Gheorghe Septimiu Manu distincția „Crucea Patriarhală”, iar ctitorilor le-a înmânat diplome de vrednicie pentru ajutorul acordat la restaurarea sfintei biserici.

La acest eveniment au participat și reprezentanți ai autorităților locale, preoți și numeroși credincioși din parohie și din împrejurimi.

Comentarii Facebook


Știri recente