Resfințirea bisericii Sfânta Cuvioasă Parascheva din județul Gorj

Câteva sute de credincioși au fost prezenți ieri la resfințirea Bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din localitatea Radoși – comuna Crasna, județul Gorj. Sfânta Liturghie și slujba de resfințire au fost săvârșite de Înalt Preasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, alături de un sobor de preoți și diaconi, după cum ne-a precizat La slujba au fost prezente, alături de credincioșii din localitate, și autorități locale și județene, printre care Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj. În timpul slujbei religioase, diaconul Marian Dumitrescu a fost hirotonit preot pentru Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”. La final, IPS Irineu i-a felicitat pe toți cei care s-au implicat în realizarea lucrărilor de renovare a bisericii, iar părintelui paroh Gheorghe Bosoncea i-a acordat rangul bisericesc de iconom stavrofor.

De asemenea, Mitropolitul Olteniei le-a vorbit credincioșilor despre învățăturile Evangheliei acestei duminici, fără a lipsi sfaturile practice, menite să întărească viața duhovnicească a credincioșilor și să statornicească prezența lor în sânul Bisericii.

„Viața celui care s-a îndepărtat de Dumnezeu este deschisă ispitelor satanei. Cel care nu păstrează permanent legătura cu Biserica, stăruind în fapte de ocară, se face sălaș diavolului și riscă să ajungă asemenea demonizatului din Evanghelia de astăzi. În această situație, putregaiul păcatului se imprimă în sufletul omului, așa cum intră igrasia în casă și cu greu mai poate fi scoasă de acolo. Iată de ce trebuie să vină Domnul Hristos în satul nostru, în casa noastră și în sufletele noastre. De aici El trebuie să alunge duhul necurat al păcatului, cuibărit în mulți dintre confrații noștri care, în loc să vadă adevărul, grăiesc numai și numai minciuna”, a spus în cuvântul de predică IPS Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei.

Piatra de temelie a Bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Parohia Radoși, comuna Crasna, județul Gorj, a fost pusă în anul 1902 de către Preasfințitul Atanasie Mironescu, Episcop al Râmnicului Noului-Severin. Lucrările au culminat cu slujba de sfințire, oficiată zece ani mai târziu, la 20 noiembrie 1912, sub protia aceluiași arhiereu. În 2010, Consiliul Parohial, în frunte cu preotul paroh au decis demararea lucrărilor de restaurare, întrucât biserica ajunsese într-un grad avansat de degradare. Demersul a fost finalizat prin sprijinul financiar al credincioșilor și prin contribuția Primăriei Crasna.

Comentarii Facebook


Știri recente