Resfințirea bisericii „Sf. Împărați Constantin și Elena” din Anina

La praznicul „Sf. Împărați Constantin și Elena”, 21 mai a.c., Preasfințitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului a resfințit biserica din centrul orașului Anina, protopopiatul Oravița.

Construită în urmă cu 70 de ani de către locuitorii mineri din Anina, biserica ortodoxă cu hramul „Sf. Împărați Constantin și Elena”, este una din cele mai frumoase edificii eclesiale din Episcopia Caransebeșului.

În ziua serbării hramului sute de credincioși au luat parte la slujba de resfințire a bisericii, oficiată de către Preasfințitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Preasfinția Sa a sfințit noua pictură a bisericii, care a înlocuit vechea pictură, afectată de umezeală.

După oficierea slujbei de sfințire s-a săvârșit dumnezeiasca Liturghie arhierească în cadrul căreia Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a hirotesit întru iconom pe părintele paroh Alin Munteanu, în încheiere acordând acte de cinstire ctitorilor și binefăcătorilor care au sprijinit biserica parohială din Anina. Totodată Chiriarhul a ținut și un cuvânt de învățătură, îndemnând credincioșii la atașament față de biserică și la dragoste față de semeni întru mărturisirea dreptei credințe, asemenea patronilor spirituali ai bisericii în care se roagă.

În încheiere toți cei prezenți au luat parte la agapa frățească oferită de minunata comunitate a parohiei „Sf. Împărați Constantin și Elena” din Anina, agapă oferită atât cu prilejul resfințirii bisericii, dar și cu prilejul hramului acesteia.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

Comentarii Facebook


Știri recente