Resfințirea bisericii Pogorârea Sfântului Duh din Municipiul Slatina

Duminică 12 iunie, când Biserica Ortodoxă a sărbătorit Pogorârea Sfântului Duh, Preasfințitul Părinte Sebastian a resfințit biserica Parohiei „Pogorârea Sfântului Duh” din Mun. Slatina, hirotonind întru diacon pe teologul Arsenie Sandu, informează episcopiaslatinei.ro.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a arătat felul în care a luat ființă Biserica, în urma predicii Sf. Ap. Petru, când s-au convertit ca la 3000 de suflete: „Iudeii și oamenii, veniți de pretutindeni la Ierusalim, au fost pătrunși la inimă când l-au auzit vorbind pe Sf. Ap. Petru, insuflat de Duhul Sfânt. Erau mișcați și uimiți de puterea cuvântului său, iar când l-au întrebat ce să facă pentru a se mântui, Petru le-a răspuns: Pocăiți-vă și să se boteze fiecare dintre voi în numele lui Iisus Hristos și veți primi și voi harul Sfântului Duh, așa cum l-am primit și noi în foișor. Și, cerând ei să primească acest Duh Sfânt și botezul creștin, au venit atunci toți ucenicii și au botezat ca la 3000 de persoane. De aceea, spunem că astăzi este ziua de naștere a Bisericii, nu ca locaș de închinare, ci în sensul de adunare de credincioși, pentru că azi s-a întemeiat prima comunitate creștină. Este vorba de primul nucleu care mai întâi s-a dezvoltat în tot Israelul, apoi în întreg imperiul roman și apoi până la marginile pământului.

‘Astăzi însă, în mod particular pentru biserica aceasta, este o zi specială, pentru că după ce s-a reușit împodobirea ei cu pictură, iată, s-a săvârșit acum resfințirea ei, după ce în anul 2006 a fost sfințită de către PS Ghersaim de la Vâlcea, urmare construirii ei. Așadar, dăm slavă lui Dumnezeu pentru că s-a putut împodobi cu o pictură frumoasă, s-a aranjat și curtea și, credem noi, că această biserică de lemn este o oază de liniște, de bucurie și de mângâiere sufletească pentru toți creștinii care vin aici”, a mai spus Preasfinția Sa.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Sebastian a acordat Diploma de ctitor D-lui Ing. Ion Popescu Labă și Disctincția de vrednicie D-lui Andrei Popa.

Comentarii Facebook


Știri recente