Resfințirea bisericii parohiei Vârciorova, Caransebeș

În Duminica a VI-a după Paști, Preasfințitul Părinte Lucian, Întâistătătorul Eparhiei Caransebeșului, se va afla în mijlocul credincioșilor Parohiei Vârciorova, din Protopopiatul Caransebeș, unde va oficia slujba de resfințire a bisericii parohiale, va binecuvânta lucrările de înfrumusețare efectuate la exteriorul acesteia, apoi va oficia Sfânta Liturghie, după cum ne informează Ziarul Lumina.

Biserica actuală, cu hramul ‘Nașterea Maicii Domnului’, a fost construită în anii 1778-1780, în stil baroc, din piatră și cărămidă, acoperită cu tablă de cupru. Lăcașul de cult a fost pictat parțial de către Delliomini în anii 1897-1898, iar pictura refăcută în 1996-1997 de către pictorii Florica și Eugen Papici. Părintele Claudiu Velici păstorește parohia din anul 2008.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…