Resfințirea Bisericii parohiei Vălișoara din Protopopiatul Caransebeș

În Duminica a V-a după Paști, închinată femeii Samarinence, Preasfințitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeșului a descins în mijlocul credincioșilor din parohia Vălișoara, protopopiatul Caransebeș și a oficiat slujba de resfințire a bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” și Sf. Liturghie arhierească alături de un numeros sobor de preoți și diaconi.

Biserica parohială din localitate a fost renovată în exterior și împodobită cu icoane pe pereții exteriori ai lăcașului de cult. Totodată lucrări de restaurare s-au efectuat și la icoanele de pe iconostasul bisericii, precum și la casa parohială, informează Biroul de Presă al Episcopiei Caransebeșului.

La Sfânta Liturghie au participat numeroși credincioși iar răspunsurile au fost date de corul Ligii Tinerilor Creștin Ortodocși din Lugoj condus de către prof. Alina Bogoevici. Corul a fost însoțit de Părintele Ioan Cerbu, protopopul Lugojului din Arhiepiscopia Timișoarei. În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit întru preot, diaconul Sergiu Dalea, care va sluji la parohia Ticvaniu Mare din protopopiatul Oravița, iar preotul paroh Laurențiu Georgescu a fost hirotesit întru sachelar. La final Întâistătătorul Eparhiei a ținut un bogat cuvânt de învățătură după care a împărțit anafura și iconițe tuturor credincioșilor prezenți. Totodată Ierarhul a oficiat taina Botezului fiicei preotului paroh.

În după amiaza aceleiași zile membrii Ligii Tinerilor Creștin Ortodocși din Lugoj vor efectua un pelerinaj la Schitul ‘Nașterea Sf. Ioan Botezătorul’ Poiana Mărului, unde împreună cu Părintele Episcop Lucian, tinerii prezenți, vor purta discuții duhovnicești în tinda schitului.

Comentarii Facebook


Știri recente