Resfințirea bisericii Parohiei vâlcene Drăganu

În Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, astăzi, 16 septembrie 2012, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a oficiat Sfânta Liturghie în mijlocul credincioșilor din Parohia Drăganu, localitatea Valea Mare, județul Vâlcea. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a târnosit și biserica filială din localitate, după ce lucrările de consolidare și restaurare a picturii au fost finalizate, după cum informează site-ul arhiram.ro.

Sute de credincioși au venit astăzi în comuna Valea Mare, pentru a participa la slujba de resfințire a bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din parohia Drăganu. Evenimentul a început de sâmbătă seara cu slujba Vecerniei. Astăzi, slujba de resfințire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de către Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cadrul Sfintei Liturghii, după citirea Sfintei Evanghelii, Preasfinția Sa a explicat sensurile duhovnicești desprinse din pericopa evanghelică, arătând că numai prin asumarea benevolă a Crucii duhovnicești de către fiecare credincios, în contextul libertății dumnezeiești oferite de Domnul Hristos, putem căpăta viața veșnică: „Crucea aceasta a vieții de care vorbește Mântuitorul Hristos se poară în diferite chipuri și feluri, pentru că în viața unei persoane este mai multă bucurie, iar în viața alteia este mai multă suferință. Crucea vieții este de fapt una asumată așa după cum este ea, pentru că Dumnezeu îngăduie, dar suferința și necazul nu vin de la El, ci datorită faptelor noastre. Este important să înțelegem și să ne întoarcem din viețuirea egoistă, sau lipsită de sentiment, de voință și de dărnicie, la ceea ce înseamnă viață întru Hristos. Dumnezeu nu vrea mai mult de la noi decât să căutăm Adevărul și Viața, și ascultând de el atunci vom fi fericiți…”.

La final, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul l-a felicitat pe părintele paroh Ioan Ilina pentru activitatea pastorală, misionară și administrativă din parohie, și pe enoriașii parohiei pentru contribuția la lucrările de restaurare și înfrumusețare a bisericii din localitate: „Părintele Ilina Ioan, preotul paroh al acestei parohii, împreună cu credincioșii din această comunitate își poartă Crucea cu multă responsabilitate și demnitate, și aceasta se vede prin bisericile frumoase înnoite și restaurate pe care le au în această parohie, și prin lucrarea pe care astăzi am săvârșit-o, aceea de sfințire a picturii și a lucrărilor de restaurare și consolidare a bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”. Nu este o Cruce ușoară însă împreună cu ajutorul lui Dumnezeu și al Sfinților Săi, și cu osteneala celor care au sprijinit și sprijină Biserica, vedem cum fiecare parohie înflorește și fiecare comunitate se bucură de roadele lucrării împreună în Biserica slavei Mântuitorului Hristos.”.

De asemenea, la rândul său, părintele Ilina i-a mulțumit Preasfințitului Părinte Emilian pentru binecuvântarea adusă credincioșilor parohiei Drăganu prin această vizită pastoral-misionară.

La acest important eveniment din viața parohiei Drăganu au mai luat parte Părintele Iulian Mădălin Bușagă, Protoiereu de Drăgășani, preoți și numeroși credincioși din parohie și din împrejurimi.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…