Resfințirea bisericii parohiei Tulnici, prot. Odobești

Parohia Tulnici, Protoieria Odobești, județul Vrancea a îmbrăcat astăzi, 11 septembrie 2011, haine de sărbătoare. Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a resfințit biserica „Sfinții Voievozi” și a binecuvântat celelalte clădiri care întregesc complexul parohial – clopotnița și casa de praznic.

Lucrările din Parohia Tulnici au fost susținute financiar de către binecredincioșii creștini din localitate, Consiliul Local credincioșii din Tulnici, iar de buna desfășurare s-a îngrijit preotul paroh Gabriel Păun, sprijinit de conslujitorul său, dar și de membrii Consiliului și Comitetului Parohial.

La slujbele oficiate astăzi au participat numeroși credincioși din localitate și din împrejurimi, tineri și bătrâni, mulți dintre ei purtând tradiționalul port românesc.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, după cum ne informează Radio TRINITAS, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie a acordat diplome de vrednicie preoților implicați în susținerea și finalizare lucrărilor la complexul parohial Tulnici.

Comentarii Facebook


Știri recente