Resfințirea bisericii Parohiei Șoimărești – Târgu Neamț

Credincioșii din Parohia Șoimărești au avut bucuria să participe astăzi, 20 august, la slujba de resfințire a Bisericii cu hramurile „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” și „Sfântul Mare Mucenic Haralambie” din Protopopiatul Târgu Neamț, după cum a relatat pentru Radio TRINITAS, Constantin Ciofu, Redactor al Ziarului Lumina, Ediția de Moldova. Lăcașul de închinăciune a fost târnosit de Preasfințitul Părinte Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Credincioșii au participat cu bucurie la acest eveniment și am trecut potrivit tradiției prin Sfântul Altar, închinându-se Sfintei Mese din Sfântul Altar.

La finalul slujbei, părintele profesor Vasile Păvăleanu de la Seminarul Teologic „Veniamin Costachi” de la Mănăstirea Neamț a rostit, din încredințarea Preasfințitului Calinic Botoșăneanul, un cuvânt în care a explicat faptul că lăcașul de cult resfințit este un răspuns al credinței enoriașilor.

Părintele Ioan Dogariu, protopop al Protopopiatului Târgu Neamț a remarcat, apoi, că la împlinirea celor 100 de ani de existență, se impunea ca biserica satului Șoimărești să fie retârnosită mai ales că s-au efectuat ample lucrări.

Părintele paroh Adrian Stănică, care a primit rangul de iconom, a mulțumit tuturor celor care au sprijinit la reconsolidarea și înfrumusețarea bisericii târnosite. Preasfințitul Calinic Botoșăneanul a rostit, apoi, o predică în care a vorbit despre semnificațiile Evangheliei citită în cadrul Sfintei Liturghii.

Credincioșii sunt așteptați pe parcursul zilei de astăzi și mâine să treacă prin Sfântul Altar al Bisericii Șoimărești din comuna Drăgănești.

Comentarii Facebook


Știri recente