Resfințirea bisericii Parohiei Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din com. Negreni, Episcopia Slatinei și Romanaților

Duminică, 16 octombrie, Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților a resfințit locașul Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, troița și sala de mese a bisericii din com. Negreni, potrivit episcopiaslatinei.ro.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa, tâlcuind evanghelia zilei, a menționat faptul că „Domnul a prevăzut încă de acum 2000 de ani neputința noastră, a celor care încercăm duminică de duminică să adunăm în sufletele noastre „semințele cele sfinte” ― adică învățăturile dumnezeiești din Sfânta Evanghelie ― dar nu reușim să aducem cu toții roadele pe care El le așteaptă de la noi. De ce? Pentru că nu toți suntem „pământul cel bun”. Pentru că unii sunt „pământul de lângă drum”, stăpâniți de indiferență, ori de prea multă superficialitate. Alții sunt „pământ pietros” și neroditor, întâmpinând cu inimă „împietrită” dragostea și învățătura lui Dumnezeu, iar alții sunt „pământ spinos” ce resping cuvântul sfânt, pentru că nu sunt destul de curățați de bălăriile păcatului. De aceea, cred că ar trebui să ne întrebăm astăzi cu toții: Noi ce fel de „pământ” suntem? Suntem pământul cel bun? Sau suntem pământul de lângă drum, ori cel pietros, sau cel cu spini? Rodim noi cele duhovnicești? Și dacă da, ne străduim 100%? Sau rodim doar 60%, ori abia 30%? Iată întrebări pe care evanghelia de astăzi ni le pune fiecăruia! Să luăm aminte că nu din vina Semănătorului și nici din pricina seminței are loc nerodirea sau puțina rodire, ci din cauza „pământului”, adică a noastră, a omului celui „pământesc”, zidit din pământ, dar care nu se străduiește îndeajuns să se înalțe de la cele pământești către înălțimea cuvintelor celor cerești. De aceea, să rugăm pe Semănătorul învățăturii celei sfinte și dumnezeiești să semene și în sufletele noastre cuvintele Lui cele de viață dătătoare, dar să ne ajute și să ajungem a fi cu toții „pământul cel bun” și bine roditor, astfel încât darul Lui să nu se reverse peste noi în zadar”.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Sebastian a felicitat pe Părintele Paroh Gheorghe Odă pentru finalizarea lucrărilor de restaurare ale acestui locaș și a conferit Distincția de Vrednicie D-lui Ing. Constantin Nedelea, Primarul orașului Scornicești.

Comentarii Facebook


Știri recente