Resfințirea bisericii parohiei Rachitele, Cluj

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei va resfinți maine, 31 iulie 2011, biserica din comuna Rachitele, informează Radio TRINITAS. Slujba de resfințire a locasului de cult va incepe la ora 8:00. Mai apoi de la ora 10:00 va fi savarsita Sfânta Liturghie Arhierească.

După terminarea slujbelor Înaltpreasfinția Sa, împreuna cu preoții din eparhie vor savarși la monumentul din fața bisericii o Slujba de Parastas. Apoi participanții vor merge la caminul cultural din localitate unde, pe scena special amenajata, vor avea loc o serie de manifestari cultural artistice.

„De trei ani am început reabilitarea sfântului lăcaș și am considerat că este firesc să începem cu ridicarea unui moment al eroilor satului nostru, monument pe care l-am ridicat în anul 2009 în cinstea celor 41 de tați și feciori plecați de acasă”, a precizat părintel paroh Teodor Boc

Prima biserică din aceasta zona s-a ridicat în anul 1792. Aceasta a fost situată în zona cimitirului vechi. Între anii 1910 si 1911 preoții din acest sat au ridicat o noua biserică, iar vechiul lăcaș de rugăciune a fost donat credincioșilor din satul Sanicoara, Cluj.

Actuala biserică, veche de 100 de ani, a fost reabilitata in urma cu 3 ani. Resfințirea bisericii și manifestările cultural artistice de la Răchitele sunt prilejuite de împlinirea a 100 de ani de la zidirea actualului lăcaș de rugăciune.

Comentarii Facebook


Știri recente