Resfințirea bisericii Parohiei Mihălășeni, Protopopiatul Săveni

Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, va resfinți, duminică, 8 iulie 2012, Biserica ‘Sfânta Parascheva’ din Parohia Mihălășeni, Protopopiatul Săveni. Lăcașul de închinăciune, care împlinește anul acesta 100 de ani de existență, a fost pictat la interior, după ce mai întâi a fost reconsolidat, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

‘Biserica a fost pictată în tehnica frescă la interior și s-a curățat catapeteasma. S-au schimbat ușile și geamurile. La exterior, sfântul lăcaș a fost consolidat, după ce s-a decapat până la cărămidă. Biserica a fost apoi acoperită cu tablă zincată. De asemenea, lăcașul de închinăciune a fost împrejmuit cu gard metalic. Toate aceste lucrări au fost susținute de Consiliul Local al Primăriei Mihălășeni și de enoriașii din parohie. Îi așteptăm cu bucurie pe toți credincioșii la dubla sărbătoare a bisericii noastre prilejuită de slujba de resfințire și de împlinirea a 100 de ani de când a fost sfințită pentru prima dată’, a spus pr. paroh Petru Hrițac.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…