Resfințirea Bisericii Parohiei Măieriște

În Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci astăzi, 19 septembrie, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din parohia Măieriște, protopopiatul Șimleu Silvaniei, unde, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în frunte cu protopopul locului, Preacucernicul Părinte Vasile Boșca, a săvârșit Sfânta Liturghie Arhierească. Slujba a avut o însemnătate deosebită în viața religioasă a comunității, cu atât mai mult cu cât Preasfințitul Părinte Petroniu a binecuvântat lucrările ce s-au efectuat în cei peste 30 de ani de păstorire a Preacucernicul Părinte paroh Eugen Burcaș în această parohie.

La slujbă au fost prezenți atât membrii comunității cât și credincioși din parohiile învecinate, alături de oficialități locale, informează episcopiasalajului.ro.

Lăcașul de cult din Parohia Măieriște, care a primit hramul „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil”, a fost zidit între anii 1889 – 1890, fiind zidită în formă de navă, urmând ca abia mai târziu, în anul 1957, când a fost prelungită cu 15m spre răsărit, să primească forma actuală, de cruce.

Comentarii Facebook


Știri recente