Resfințirea Bisericii Parohiei Magheru din Eparhia Severinului și Strehaiei

Biserica cu hramul ,,Nașterea Maicii Domnului” din localitatea Magheru, comuna Breznița de Ocol, a îmbrăcat astăzi, 31 octombrie, haină nouă, informează TRINITAS TV. Sfântul locaș a fost resfințit de Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.

„Ne plecăm cu respect și le facem pomenire ctitorilor care au ridicat Sfintele Biserici, însă și alții ne vor pomeni pe noi, cei care după o anumită perioadă de timp atunci când Bisericile se degradează și au nevoie de reparație ne vor pomeni și pe noi. Era nevoie de această lucrare și îl felicit pe părintele și pe dumneavoastră cei care i-ați fost alături, amintiți aici și alții, poate care nu au fost amintiți, dar cu toții înscriși în cartea veșniciei prin această faptă bună”, a spus Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.

După Sfânta Liturghie care a urmat slujbei de resfințire, părintele paroh a fost hirotesit întru icononom-stavrofor.

Lăcașul de închinăciune din Magheru are o vechime de 120 de ani, biserica fiind resfințită ultima dată în anul 1972, de către mitropolitul de atunci al Olteniei, Înaltpreasfințitul Părinte Firmilian.

Comentarii Facebook


Știri recente