Resfințirea Bisericii Parohiei Gorganu de Sus din Călinești, județul Argeș

Biserica parohiei Gorganu de Sus din localitatea Călinești, județul Argeș, a fost astăzi, 26 noiembrie, resfințită. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu un important sobor de preoți și diaconi.

La eveniment au participat reprezentanți ai instituțiilor locale și centrale ale județului și foarte mulți credincioși veniți din parohie și din localitățile apropiate. Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic a evocat dragostea față de biserică a celor care au ridicat lăcașul, în secolul al XIX-lea, însă i-a lăudat și pe credincioșii de acum care păstrează și înfrumusețează moștenirea înaintașilor.

„Creștinii din secolul XIX de aici au făcut o lucrare foarte frumoasă și trainică. Astăzi, Părintele Tudor ne-a făcut o mare bucurie prin lucrările efectuate în ultimii ani. Mulțumim dumneavoastră, celor prezenți, pentru dragostea pe care o aveți față de Biserica lui Dumnezeu, pentru respectul pe care îl dați sufletului dumneavoastră și pentru munca pe care ați depus-o”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Actuala biserică „Sfântul Ierarh Nicolae” din parohia Gorganu de Sus a fost construită în anii 1838-1839. Între 2008-2010 au fost restaurate zidurile exterioare, acoperișul, s-a îndepărtat igrasia prin lucrări de drenaj și subzidire și a fost restaurată pictura interioară. O contribuție deosebită în realizarea acestor lucrări a venit din partea Ministerului Culturii și Cultelor, dar și din partea enoriașilor parohiei, a declarat pentru Radio TRINITAS, părintele Tudor Marin, parohul Bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae – Gorganu de Sus” din localitatea Călinești, județul Argeș.

Comentarii Facebook


Știri recente