Resfințirea bisericii Parohiei Giubega din județul Dolj

Câteva sute de credincioși au fost prezenți, joi, 24 mai 2012, la slujba de resfințire a Bisericii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Parohia Giubega, județul Dolj. Slujba de resfințire și Sfânta Liturghie au fost săvârșite de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a precizat Gabriela Popescu de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

„Mulțumim înaintașilor noștri, care au zidit biserica aceasta și au așteptat momentul ca noi, urmașii lor, să săvârșim slujbă de preamărire lui Dumnezeu. Pentru că acesta este de fapt scopul Bisericii: cinstirea lui Dumnezeu, preamărirea Preasfintei Treimi și mântuirea sufletelor noastre. Căci iată, în această sfântă zi de Înălțarea Domnului, am înălțat și sufletele noastre la ceruri”, le-a spus celor prezenți în biserică Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Irineu.

Evenimentul duhovnicesc a fost prilejuit de finalizarea lucrărilor de renovare a sfântului locaș, lucrări executate cu sprijinul Consiliului local și al credincioșilor, sub coordonarea preoților Ion Pelea și Ionel Pîrvu. Pentru contribuția deosebită în realizarea acestei sfinte lucrări, cei doi preoți slujitori au primit rangul bisericesc de iconom, iar primarul localității a primit Gramată de mulțumire din partea Mitropoliei Olteniei. La rândul său, Înaltpreasfințitul Irineu a primit din partea Primăriei Giubega o Diplomă de excelență.

Biserica din comuna Giubega, cu hramurile „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” și „Sfânta Cuvioasa Parascheva”, a fost ridicată în anul 1883. „Cu trecerea timpului, pictura s-a deteriorat, iar în urma seismului din 4 martie 1977 a fost nevoie de o restaurare generală. În urmă cu doi ani a fost renovatt exteriorul, lucrările continuându-se în 2012, cu realizarea picturii interioare, prin contribuția enoriașilor și a autorităților locale”, a precizat părintele protopop Cornel Pîrvu, de la Protoieria Băilești.

Comentarii Facebook


Știri recente