Resfințirea bisericii Parohiei gălățene Frumușița

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” și „Sfântul Gheorghe” din Parohia gălățeană Frumușița a fost resfințită duminică, 2 septembrie 2012. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, informează TRINITAS TV.

Biserica a fost construită între anii 1910 – 1911, fiind sfințită de Episcopul Nifon al Dunării de Jos în toamna anului 1911. În urma celor două războaie mondiale și a cutremurului din anul 1940 au fost necesare ample lucrări de restaurare, biserica fiind resfințită în anul 1987 de Arhiepiscopul Antim al Tomisului și Dunării de Jos. Noi lucrări de renovare au început în 2001. S-au construit noi turle, a fost reamenajată curtea, a fost înlocuit complet mobilierul și Sfânta Masă a fost placată cu marmură. Pentru efortul depus la reînnoirea lăcașului de cult, parohul a primit rangul de iconom stavrofor. O serie de diplome și distincții au fost acordate și ctitorilor și donatorilor.

După ce au fost împărtășiți cu Sfintele Taine, urmând unei tradiții îndătinate la Dunărea de Jos, ierarhul locului le-a oferit tinerilor elevi și preșcolari ghiozdane și rechizite – daruri la început de nou an școlar. La final a fost lansată ‘Monografia parohiei Frumușița”, documentată și scrisă de preotul paroh și apărută la Editura Arhiepiscopiei.

Comentarii Facebook


Știri recente