Resfințirea bisericii parohiei doljene Giurgița

Biserica parohiei doljene Giurgița a fost neîncăpătoare astăzi, 29 mai, pentru mulțimea credincioșilor veniți să participe la resfințirea lăcașului de cult. Slujba a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Irineu, Mitropolitul Olteniei.

La finalul slujbei Sfintei Liturghii Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a rostit un cuvânt în care a detaliat principalele învățături reieșite din evanghelia acestei duminici care prezintă minunea vindecării orbului din naștere de către Mântuitorul Iisus Hristos. De asemenea Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit i-a felicitat pe toți cei care s-au ostenit în lucrarea de renovare și restaurare a bisericii. Pentru această osteneală părintele paroh Cristian Sprâncenatu a primit rangul de iconom stavrofor, după cum a relatat corespondentul Radio TRINITAS, Gheorghe Cioiu.

Biserica din Giurgița a fost ridicată, în 1864, și sfințită de Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, pe atunci Episcop al Râmnicului – Noul Severin. Lăcașul de cult a fost rezidit din temelie, în 1935, și din nou sfințită un an mai târziu. Ultimele lucrări de restaurare a lăcașului de cult s-au încheiat anul acesta.

Comentarii Facebook


Știri recente