Resfințirea bisericii Parohiei Deleni

Duminică, 2 decembrie 2012, Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a resfințit biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a Parohiei Deleni, hirotonind preot pe diac. Aurel Lițoiu, pe seama Parohiei Șuica.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, după cum aflăm de pe site-ul episcopiaslatinei.ro, în cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a tâlcuit evanghelia zilei, arătând cum „orbul din Ierihon ne învață destul de multe: să avem credință puternică în Dumnezeu, să deprindem entuziasmul și perseverența lui în această credință, în pofida „piedicilor” celor care căutau să-l potolească și să-i închidă gura, ca să nu ia legătura cu Dumnezeu. Și mai învățăm ceva de la Bartimeu, și anume: urmarea lui Hristos, la care suntem chemați cu toții. Să-I urmăm și noi Lui! Să nu ne lăsăm tentați și secularizați de cei care ne vorbesc despre apariția lumii din mai știu eu ce întâmplare, sau prin cine știe ce concurs de împrejurări!†¦ Să nu ne lăsăm, de asemenea, tentați de credințe și închinări străine de Dumnezeul Cel adevărat, ci să-L slujim pe Acesta așa cum L-am cunoscut de când am deschis ochii, de mici, din relatările bunicii și ale mamei, iar mai târziu din cele ale preotului la biserică. Iată câte lucruri ne învață orbul care, deși nu vedea, ne-a devenit dintr-odată „dascăl” tuturor!”

La final, pentru efortul depus la restaurarea bisericii, Preasfinția Sa a acordat Distincția de Vrednicie Dlui Primar Mihăiță Lăzărescu și Dlui Minel Baicu.

Comentarii Facebook


Știri recente