Resfințirea bisericii Parohiei Dejești din Episcopia Slatinei și Romanaților

În Duminica Floriilor, 17 aprilie 2011, Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, a resfințit biserica Parohiei Dejești, com. Vitomirești.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre însemnătatea pe care o are în Postul Mare sărbătoarea Floriilor.

„Din praznicul de astăzi înțelegem că trebuie să ne bucurăm, chiar dacă bucuria ierusalimitenilor din vremea aceea era una străină de adevăr. Și mai înțelegem că nu avem voie să fim atât de schimbători și inconsecvenți, precum contemporanii și conaționalii lui Hristos, care astăzi l-au ovaționat, pentru ca peste doar câteva zile să se facă părtași crimei abominabile cu același entuziasm, strigând: „Răstignește-l! Răstignește-l Pilate, pentru că ne-a înșelat!” Înțelegem, așadar, să-L primim pe Hristos cu bucurie în inimile și în viața noastră și ca, odată primit, să-L păstrăm, iar nu să-L trădăm ca Iuda (Mt. 26, 25 și 47), ori să ne lepădăm de Dânsul ca Petru (Lc. 22, 54 – 62), nici să-L părăsim ca toți cei care Îl slujiseră până atunci, dar L-au lăsat singur în fața morții. Să păstrăm în suflet această bucurie a zilei de astăzi, să fim consecvenți față de Hristos care este „Rege”, iar nu răzvrătitor al maselor împotriva romanilor, și „să-L primim ca pe Împăratul” prin excelență, Care a zis: „Împărăția Mea nu este din lumea aceasta (In. 18, 36)”, a precizat Preasfinția Sa.

La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte a acordat Distincția de vrednicie D-lui Constantin Rotea, primarul com. Vitomirești și rangul de Iconom Stavrofor Pr. Paroh Constantin Vasiloiu, după cum ne informează episcopiaslatinei.ro

Comentarii Facebook


Știri recente