Resfințirea bisericii parohiei Comănești, Protopopiatul Darabani

Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, alături de un sobor de preoți și diaconi, va resfinți sâmbătă, 8 septembrie 2012, Biserica ‘Adormirea Maicii Domnului’ din parohia Comănești, Protopopiatul Darabani, județul Botoșani.

Lucrările de reconsolidare ale sfântului lăcaș au început în anul 2011, sub coodonarea preotului Ciprian Hapliuc, în timpul căruia s-a cumpărat catapeteasma și strănile.

De asemenea, în timpul păstoririi părintelui Ciprian Hapliuc s-au demarat lucrările de pictură. Din primăvara acestui an au fost începute ample lucrări, odată cu venirea în parohie ca suplinitor a părintelui pr. Grigore Andrei de la parohia Smârdan. ‘S-au continuat lucrările de pictură, s-a dispus renovarea acoperișului și exteriorului bisericii, iar în interior s-au schimbat geamurile, ușile și pardoseala. Sfântul lăcaș a fost dotat cu toate obiectele de cult necesare. Casa praznicală a fost renovată și s-a zidit o clopotniță nouă. Marea parte a lucrărilor au fost susținute de familia Zvâncă Gheorghe și Maria cu fiii’, a spus pr. suplinitor Grigore Andrei.

Biserica din satul Comănești datează din anul 1892, împlinind anul acesta 120 de ani de când a fost târnosită pentru prima dată.

Comentarii Facebook


Știri recente