Resfințirea bisericii parohiei Câmpuri Surduc, Protopopiatul Deva

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei s-a aflat sâmbătă, 09 iulie 2011, în mijlocul comunității din parohia Câmpuri Surduc, județul Hunedoara, pentru a binecuvânta lucrările realizate la locașul de închinare cu hramul Sfântul Ioan Botezătorul din localitate, după cum ne informează Secretarul Eparhial, Protos. Nestor Dinculeană..

Soborul de preoți și diaconi condus de Preasfințitul Gurie a săvârșit mai întâi Slujba de resfințire a bisericii, iar apoi a fost oficiată Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, ca mulțumire adusă Bunului Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra poporului dreptcredincios de pretutindeni.

La finalul slujbei Preasfințitul Gurie a adresat un cuvânt de învățătură celor prezenți, moment urmat de conferirea rangului de sachelar preotului paroh Dospin Dumitru, cel care a ostenit la refacerea și înfrumusețarea locașului de închinare.

De asemenea, potrivit episcopiadevei.ro, în Duminica a IV – a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Gurie, va fi prezent în mijlocul credincioșilor din localitatea Breazova, parohia Sarmizegetusa, Protopopiatul Hațeg, unde va oficia Slujba de târnosire a bisericii parohiale urmată de Sfânta Liturghie arhierească.

Comentarii Facebook


Știri recente