Resfințirea Bisericii Parohiei Calvini din Protopopiatul Pătârlagele, județul Buzău

Biserica Parohiei Calvini din Protopopiatul Pătârlagele, județul Buzău a fost resfințită astăzi, 17 octombrie. Slujba de resfințire și Slujba Sfintei Liturghii au fost oficiate de Înaltpreasfințitul Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, în locul special amenajat din curtea lăcașului de cult, informează Radio TRINITAS.

Cu această ocazie Înaltpreasfinția Sa a îndemnat pe credincioșii parohiei să fie alături de preotul paroh în lucrarea lui de înfrumusețare a sfântului locaș: „Biserica aceasta zidită de înaintașii frățiilor voastre, iată, și-a recăpătat frumusețea cea dintâi. Frățiile voastre, în continuare, trebuie să sprijiniți pe preotul paroh să o îngrijească, să o întrețină cum se cuvine, dar mai ales vă îndemn să o împodobiți, în duminici și sărbători, cu prezența frățiilor voastre la sfintele slujbe”.

Părintele paroh Teodor Niga a mulțumit, apoi, Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Epifanie pentru binecuvântarea lucrărilor de restaurare și înfrumusețare a bisericii din Calvini.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…