Resfințirea bisericii parohiei buzoiene Dulbanu

Parohia buzoiană Dulbanu a îmbrăcat duminica aceasta haine de sărbătoare. Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba Aghezmei mici și a resfințit lăcașul de cult cu hramul „Sfântul Apostol Andrei”, iar apoi a oficiat Sfânta Liturghie pe locul special amenajat din imediata vecinătatea bisericii, după cum informează TRINITAS TV.

Parohia Dulbanu a fost înființată la începutul deceniului trecut din dorința binecredincioșilor de aici de a avea propriul păstor duhovnicesc. Tânărul preot numit aici a contribuit nu numai la revigorarea vieții duhovnicești, ci s-a preocupat și de refacerea lăcașului de cult și de restaurarea picturii interioare, lucrările fiind începute în anul 2010.

Deși Parohia Dulbanu numără doar 140 de familii, activitatea administrativ-gospodărească a preotului paroh a fost susținută de enoriașii săi, de autoritățile locale, precum și de alți binefăcători creștini, mulți dintre ei participând la slujbele oficiate cu prilejul resfințirii.

Pentru activitatea pe care a depus-o până în prezent în Parohia Dulbanu, preotul paroh a primit rangul de sachelar.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…