Resfințirea Bisericii Parohiei Broșteni – Cursaru, Gorj

Peste o mie de credincioși au participat sâmbătă, 19 mai 2012, la slujba de resfințire a bisericii din Parohia Broșteni – Cursaru, județul Gorj, oficiată de Înalt Preasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

După Sfânta Liturghie și slujba de resfințire a bisericii, IPS Părinte Mitropolit Irineu și părintele protopop Ionel Câmpeanu, de la Protoieria Târgu Jiu Sud, au primit Diploma de Excelență și câte o icoană din partea Primăriei Plopșoru, pentru activitatea pastoral-misionară. De asemenea, după cum ne informează Gabriela Popescu – Biroul de presă al Mitropoliei Olteniei, preotul paroh Gheorghe Marius a primit rangul onorific bisericesc de sachelar, care se conferă preoților cu o activitate pastorală bogată.

„Este nespusă bucuria ca astăzi să realizăm această frumoasă și binecuvântată sfințire a bisericii care în trecut a fost o ruină. Ea s-a ridicat din propria ei cenușă, din zidurile rămase goale și propuse spre demolare, dar scânteia sfințeniei lui Dumnezeu a devenit flacără și candelă, foc sacru și binecuvântare pentru toți credincioșii, a devenit loc de închinare”, a precizat IPS Părinte Mitropolit Irineu.

Biserica din parohia Broșteni – Cursaru, comuna Plopșoru, cu hramurile „Sfântul Nicolae” și „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, a fost ridicată între 1834 – 1836. În timpul regimului comunist a fost dat ordin de demolare, care nu a fost pus în aplicare. Pentru că se afla într-o stare avansată de degardare, biserica a fost rezidită între 2006 – 2008, lucrările de pictură fiind finalizate în urmă cu doi ani.

Comentarii Facebook


Știri recente