Resfințirea bisericii Parohiei Bogdănești I din Protopopiatul Fălticeni

Sute de credincioși au participat, în urmă cu două zile, la resfințirea Bisericii ‘Pogorârea Sfântului Duh’ din parohia Bogdănești 1, Protopopiatul Fălticeni, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova. Sfântul lăcaș a fost reconsolidat și înfrumusețat, în ultimii ani, la interior și exterior.

Înalt Preasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a resfințit duminică, 1 mai 2011, Biserica ‘Pogorârea Sfântului Duh’ din parohia Bogdănești 1, Protopopiatul Fălticeni. Sfântul lăcaș a fost reabilitat în ultimii ani și împodobit cu pictură nouă, fiind înlocuită și sfânta masă. După cum ne-a relatat pr. Constantin Patrolea, protopop al Protopopiatului Fălticeni, IPS Pimen a fost așteptat cu mare bucurie de enoriașii din localitatea Bogdănești și de soborul de preoți. După retârnosirea lăcașului de închinăciune a fost săvârșită Sfânta Liturghie pe un podium amenajat în curtea bisericii. IPS Pimen a ținut un cuvânt de învățătură în care a arătat rolul credinței și al îndoielii prin care trec uneori credincioșii, îndemnând la păstrarea credinței chiar și atunci când apar necazurile prin care, de fapt, suntem încercați. În cadrul Sfintei Liturghii, ierod. Florin Dimitrie Roșca, de la Mănăstirea ‘Acoperământul Maicii Domnului’ Boroaia, din județul Suceava, a fost hirotonit ieromonah. ‘A fost o zi minunată, iar credincioșii s-au bucurat de prezența Înalt Preasfințitului Pimen. Acest eveniment a fost încununarea muncii noastre pe care am depus-o la înfrumusețarea bisericii. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a apreciat jertfa pe care oamenii au depus-o la sfântul lăcaș din parohia lor. Părintele paroh Marcel Ursuțu a primit rangul de iconom stavrofor’, a relatat pr. protopop Constantin Patrolea.

Biserica ‘Pogorârea Sfântului Duh’ a fost ridicată din lemn, în anul 1937, fiind sfințită pentru prima dată în anul 1955, de către vrednicul de pomenire mitropolit Sebastian Rusan. După anul 2002, sfântul lăcaș a fost renovat integral atât la interior, cât și la exterior. În același timp, a fost ridicată o casă praznicară, o fântână și gardul împrejmuitor. Biserica are formă de cruce trilobară, având două turle la acoperiș, impresionând prin sculptura catapetesmei și prin pictură. ‘Am simțit puterea lui Dumnezeu și rugăciunea Înalt Preasfințitului Pimen, care a binecuvântat și a sfințit munca noastră de atâția ani’, a mărturisit pr. paroh Marcel Ursuțu.

Comentarii Facebook


Știri recente