Resfințirea bisericii parohiei Bocșa Montană

În Duminica a XXX-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor parohiei Bocșa Montană. Cu acest prilej ierarhul a resfințit biserica parohială cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh” și a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi, informează TRINITAS TV.

Biserica a fost ridicată în anul 1793, iar în 1943 a fost târnosită de Episcopul Caransebeșului, Veniamin Nistor. În ultimii doi ani, lăcașul a fost renovat și înfrumusețat. Ierarhul i-a oferit părintelui paroh Diploma de onoare „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul”, iar ctitorilor și binefăcătorilor acte de cinstire.

La Sfânta Liturghie au participat foarte mulți credincioși alături de care s-au aflat autorități centrale, județene și locale. De asemenea, au fost prezenți la slujbă și credincioși din Banatul sârbesc.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…