Resfințirea bisericii parohiei bistrițene Brăteni

Biserica din Parohia bistrițeană Brăteni, a fost sfințită duminică, 23 septembrie 2012, de Mitropolitul Clujului, Înaltpreasfințitul Andrei, după cum ne informează Radio TRINITAS.

In cadrul cuvântului de învățătură, Inaltpreasfințitul Andrei le-a vorbit credincioșilor despre erezia activităților exterioare care distrag atenția omului de la preocuparile necesare mântuirii. De asemenea i-a îndemnat pe cei prezenți să nu neglijeze rugăciunea și participarea la sfânta biserică. Răspunsurile la Sf. Liturghie au fost date de un grup de teologi din Baia Mare. La final, cei care s-au implicat în reabilitarea bisericii, în frunte cu preotul paroh și cu primarul, au fost răsplătiți cu diplome de aleasă cinstire, potrivit Radio RENAȘTEREA.

Din anul 2007, locașul de cult, aflat într-o avansată stare de degradare, a fost reabilitat atât exterior, cât și interior. Lucrările au fost finalizate in acest an după cum a precizat Parohul bisericii, părintele Paul Marian.

„Pe lângă lucrările de renovare biserica a fost înfrumusețată cu iconostas, icoane pictate, cu mobilier nou, un clopot nou și un altar de vară. Renovându-se biserica, atunci când s-a desfăcut Sfânta Masă nu s-au găsit nici sfinte moaște sau vreun hrisov și s-a presupus că biserica nu ar fi fost sfințită niciodată. Așadar, împreună cu credincioșii din parohie și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei am hotărât târnosirea bisericii”, a precizat Parohul bisericii din localitatea Brăteni, părintele Paul Marian.

Biserica cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din localitatea Brăteni datează încă din anul 1836.

Comentarii Facebook


Știri recente