Resfințirea Bisericii parohiale din localitatea Serdanu din Arhiepiscopia Târgoviștei

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, însoțit de numeroși preoți și diaconi, a oficiat ieri, 31 octombrie, Sfânta Liturghie Arhierească și slujba de resfințire a bisericii parohiale cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, din localitatea Serdanu, comuna Lungulețu, județul Dâmbovița, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

La acest moment duhovnicesc au participat, atât numeroși credincioși din Parohia Serdanu, dar și din parohiile învecinate, cât și autorități locale, cu toții bucurându-se de acest eveniment bisericesc deosebit.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon a evidențiat, în cuvântul său de învățătură de la finalul sfintei slujbe, locul deosebit pe care sfântul locaș îl are în cadrul activității pastoral-misionare parohiale, ca centru de sfințenie, de unitate și de solidaritate al credincioșilor, dar și rolul pe care sfințenia o are, în general, în Ortodoxie, ca sens al vieții de credință al poporului lui Dumnezeu.

Biserica Parohiei Serdanu are formă de navă, cu o turlă centrală impunătoare și pridvor închis, datează din anul 1832 și a fost construită pe locul unei vechi biserici din lemn, aparținând unui fost schit de călugări. Între anii 2006-2010, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, s-au întreprins ample lucrări de restaurare, conservare și înfrumusețare a sfântului lăcaș.

Comentarii Facebook


Știri recente