Resfințirea bisericii parohiale din Călmățui, județul Galați

În Duminica a XXIII-a după Pogorârea Sfântului Duh, credincioșii Parohiei Călmățui, din județul Galați, au participat la resfințirea bisericii parohiale din localitate aflată sub ocrotirea Sfinților Mari Mucenici Gheorghe și Dimitrie. Slujba a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a oficiat și Sfânta Liturghie, informează TRINITAS TV.

Ierarhul Dunării de Jos a oficiat apoi și un parastas, la cavoul ctitorilor ridicat de Academia Română.

„Este o lecție de credință, istorie, cultură și o lecție de filantropie cu prilejul sfințirii bisericii din localitatea mică ce se numește Călmățui”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Casian.

Răspunsurile liturgice din această zi au fost oferite de copiii participanți la programul catehetic „Hristos împărtășit copiilor”, care la final au prezentat și un scurt moment artistic.

Cu prilejul acestui moment de sărbătoare pentru Parohia Călmățui, peste 550 de persoane nevoiașe au primit pachete cu alimente.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…