Resfințirea bisericii Mănăstirii Vladimirești

Biserica Mănăstirii Vladimirești cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” a fost, astăzi, 14 noiembrie 2012, resfințită. Slujba de sfințire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. Cu acest prilej așezământul monahal a primit al doilea hram: Sfântul Ierarh Grigorie Palama. Din soborul slujitor au făcut parte clerici din administrația eparhială și ieromonahi de la toate mănăstirile din eparhie, informează TRINITAS TV.

„Pentru a se stabili o legătură și mai duhovnicească între viețuitorii mănăstirilor din sfânta noastră Arhiepiscopie, prin prezența preacuvioșilor părinți stareți, a preacuvioșilor părinți duhovnici, a maicilor starețe și a responsabililor din administrația noastră bisericească, această mănăstire a mai primit și un hram nou, un sfânt nou ocrotitor, și anume pe Sfântul Grigorie Palama. Mănăstirile din eparhie rezistă doar prin comuniune, prin dragoste frățească și prin întrajutorare. Să ajute Hristos Domnul să ne vindecăm sufletește și trupește, prin înmulțirea rugăciunii, prin unirea ei cu lucrarea în folosul obștesc al frățimii, din mănăstiri dar și spre ajutorul creștinilor noștri care adesea vin în mănăstiri ca la un spital sufletesc”, a spus ÎPS Părinte Casian.

Mănăstirea Vladimirești a fost înființată în anul 1938, construirea lăcașului de cult încheindu-se 5 ani mai târziu. Închisă în perioada comunistă, mănăstirea a fost reînființată în anul 1990.

Cu prilejul resfințirii lăcașului de cult, stareța așezământului monahal a primit o diplomă de cinstire.

După Sfânta Liturghie a avut loc sinaxa stareților și starețelor din Arhiepiscopia Dunării de Jos.

La sfintele slujbe au participat credincioși din localitățile cu tradiție din Eparhia Dunării de Jos, între aceștia aflându-se și bătrânii din comuna gălățeană Piscu.

Comentarii Facebook


Știri recente