Resfințirea bisericii Mănăstirii Vladimirești, județul Galați

În ziua de pomenire a Sfântului Ierarh Grigore Palama, Arhiepiscopul Tesalonicului, biserica mare a Mănăstirii Vladimirești din localitatea Tudor Vladimirescu, județul Galați, cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” a fost resfințită. Cu acest prilej, a primit ca ocrotitor și pe Sf. Grigorie Palama, după cum ne informează edj.ro.

După slujba de sfințire, Înaltpreasfințul Părinte Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos, înconjurat de un sobor format din preoți din administrația eparhială, stareții și ieromonahii mănăstirilor din eparhie a oficiat slujba Sf. Liturghii, la finalul căreia a fost săvârșită slujba parastasului pentru ctitori, slujitori și maici trecuți la Domnul.

La evenimentul liturgic și misionar au participat foarte mulți credincioși din parohiile învecinate și bătrânii ștefanieni din comuna Piscu, care, alături de maicile mănăstirii au oferit răspunsurile liturgice într-o frumoasă cântare omofonă.

Pentru întreaga activitate duhovnicească și administrativ-gospodărească din cadrul mănăstirii, maica stavroforă Daniela Nedelcu, stareța așezământului monahal a primit din partea Chiriarhului Dunării de Jos un „Act de prețuire”.

Mănăstirea a fost înființată în anul 1938, construcția bisericii finalizându-se în anul 1943, când a fost și pictată în stil neo-bizantin, de către pictorul Stan Hermeneanu.

În data de 15 august a aceluiași an, biserica a fost sfințită de Arhiereul-vicar Ilarion Băcăoanul, delegatul Episcopului Lucian al Episcopiei Romanului. În împrejurările anilor grei de suferință pentru tot neamul românesc, mănăstirea a fost desființată.

În condițiile de libertate, începând cu anul 1990 mănăstirea s-a deschis cu binecuvântarea Arhiepiscopiului Antim Nica și a Preasfințitului Arhiereu-vicar Casian Gălățeanul, prin Hotărârea Sfântului Sinod nr.3416/1990.

Biserica a fost repusă în slujire, s-a restaurat pictura inițială, iar la exterior s-au amplasat imagini în mozaic reprezentând sfinții români și pe Maica Domnului în 40 de ipostaze, lucrare a maestrului Gheorghe Răducanu.

Comentarii Facebook


Știri recente