Resfințirea Bisericii Mănăstirii Snagov

Biserica Mănăstirii Snagov, cel mai vechi așezământ monahal din Arhiepiscopia Bucureștilor, va fi resfințită astăzi, 26 septembrie 2012. Locașul de cult își sărbătorește și cel de-al doilea hram „Sfântul Voievod Neagoe Basarab”. Slujba de târnosire va fi oficiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, împreună cu un sobor de ierarhi din Mitropolia Munteniei și Dobrogei.

„La mănăstirea Snagov s-au făcut ample lucrări în timpul patriarhilor Justinian și Teoctist pentru că au suferit foarte multe degradări din cauza intemperiilor, iar aceste lucrări au fost doar parțiale. Din 1991 și până în prezent s-au făcut ample lucrări. S-au consolidat biserica, clopotnița care este din timpul domnitorul Mircea cel Bătrân, s-a restaurat și pictura, fresca murală care datează din secolul al XVI-lea”, a precizat pentru TRINITAS TV Protos. Varahiil Bănățeanu, starețul Mănăstirii Snagov.

Mănăstirea Snagov a fost atestată documentar în anul 1408. În 1517 Sfântul Voievod Neagoe Basarab rezidește din temelii biserica așezământului. Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a declarat anul 2012 an comemorativ al Sfântului Voievod Neagoe Basarab în eparhiile Mitropoliei. Hotărârea a fost luată în contextul împlinirii, anul acesta, a 500 de ani de la întronizarea sa ca domn al Țării Românești.

Comentarii Facebook


Știri recente