Resfințirea bisericii Mănăstirii Radu Negru, Călărași

Duminică, 24 iunie 2012, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie și resfințitrea bisericii Mănăstirii Radu Negru din Călărași.

Programul liturgic a început cu săvârșirea Sfintei Liturghii, la care au participat preacucernici părinți consilieri de la Centrul Eparhial, preacucernici părinți protopopi, preoți din municipiul Călărași, diaconi și mulțime de credincioși.

Cu această ocazie Preasfinția Sa a hirotonit întru preot pe diaconul Daniel Costin Mihai, pe seama parohiei Ștefan Vodă, Protopopiatul Călărași, preacuviosului ieromonah Iustinian Matei i-a oferit rangul de protosinghel, iar binefăcătorilor ctitori Ion Ciulinaru și Alexandru Țintă, le-a oferit Ordinul „Crucea Sloboziei” în Grad de Cavaler.

În cuvântul de învățătură, după cum ne informează sf-esc.ro, Preasfinția Sa e explicat înțelesul duhovnicesc al pericopei evanghelice și a lăudat pe cei care s-au implicat în restaurarea acestei frumoase biserici.

S-a săvârșit slujba parastasului pentru pomenirea fericiților ctitori, binefăcători și slujitori ai bisericii care a împlinit 100 de ani de la târnosire.

După Sfânta Liturghie a urmat slujba de sfințire a bisericii, restaurate în ultimii ani de preacuviosul părinte stareț Protosinghelul Gherasim. Unul dintre cele mai importante momente ale acestei slujbe a fost întocmirea Sfintei Mese, slujbă ce a consacrat altarul de jertfă, pentru a se putea slujii în condiții canonice Sfânta Liturghie, urmat de sfințirea picturii și a catapetesmei. Credincioșilor li s-a explicat momentele liturgice ale acestei slujbe și simbolistica spirituală a ceea ce s-a săvârșit.

Comentarii Facebook


Știri recente