Resfințirea Bisericii Filiei din Argea, Vrancea

Filia Parohiei Ploscuțeni din satul vrâncean Argea a fost resfințită în această sâmbără. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, după cum informează TRINITAS TV.

„O biserică sfințită și resfințită contribuie la sfințirea vieții dumneavoastră. Dacă veniți în biserică și vă rugați lui Dumnezeu vă sfințiți viața și vă pregătiți mântuirea sufletelor voastre”, a subliniat în mod deosebit Înaltpreasfinția Sa.

Lucrările la biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Argea au început în anul 2003 și au fost coordonate de preotul paroh susținut de autoritățile locale și de credincioșii din comunitate care, în proporție de 85 la sută, sunt de etnie rromă.

Primarul comunei Plocuțeni a primit din partea ÎPS Părinte Arhiepiscop Epifanie Distincția eparhială.

La slujbe a participat aproape toată comunitate din Argea, dar și credincioși din comunele învecinate.

La final, preotul paroh a fost hirotesit iconom.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…