Resfințirea Bisericii din Valea Largă

Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit sâmbătă, 9 iunie 2012, slujba Aghezmei și a resfințit biserica din localitatea Valea Largă, filie a Parohiei buzoiene Goicelu. Chiriarhul locului a oficiat și Sfânta Liturghie în locul special amenajat din curtea lăcașului de cult, după cum ne informează TRINITAS TV.

ÎPS Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a evidențiat, în cuvântul său de învățătură, că existența unei biserici într-un sat arată credința, și evlavia acelei comunități.

„O biserică nouă înseamnă un nou jertfelnic unde îi pomenim pe strămoșii noștri, pe părinții noștri, pe cei dragi ai noștri trecuți la cele veșnice, dar îi pomenim și pe cei vii din comunitatea în care trăim”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Ridicarea bisericii cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului” și „Duminica Tuturor Sfinților” a început în anul 2005, pe terenul donat de o familie de credincioși din localitate. Târnosirea lăcașului de cult s-a făcut în anul 2008, biserica fiind pictată între anii 2010-2012.

Resfințirea bisericii nu ar fi fost posibilă fără jertfelnicia celor aproape 100 de familii din Valea Largă și a unui alt binefăcător, profesor de matematică din localitatea Sărulești, impresionat de greutățile pe care le întâmpinau oamenii din Valea Largă atunci când trebuiau să meargă la biserică.

La sfintele slujbe au participat credincioși de toate vârstele din parohie, dar și din alte localități.

Comentarii Facebook


Știri recente