Resfințirea bisericii din Supuru de Sus

Sărbătoare a fost, duminică, 16 septembrie 2012, și pentru credincioșii Parohiei sătmărene Supuru de Sus. Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, a resfințit biserica parohială cu hramul Nașterea Maicii Domnului, în urma lucrărilor de restaurare făcute aici în ultimii doi ani, informează TRINITAS TV.

Preasfinția sa a oficiat și Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi, în prezența oficialităților centrale și locale și a unui număr mare de credincioși.

‘La 200 de ani de la construirea acestei bisericii și de la 100 de ani de la adăugarea turnului ei clopotniță s-au făcut restaurări substanțiale bisericii din localitatea Supuru de Sus care pentru următorii 50 de ani nu cred că mai are nevoie de intervenții. A fost o sărbătoare mare pentru această localitate de la margine de Protopopiat Carei, cu participarea autorităților județene și locale, precum și a multor credincioși’, a spus Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul.

Toți cei care au sprijinit biserica au primit diplome de recunoștință, părintelui paroh fiindu-i acordată distincția de stavrofor.

Parohia Supuru de Sus numără 100 de familii.

Comentarii Facebook


Știri recente