Resfințirea bisericii din Stejari, județul Gorj

Biserica „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” și „Sfântul Ierarh Nicolae” din parohia gorjeană Stejari a fost resfințită astăzi, 27 noiembrie 2011.

Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, informează TRINITAS TV.

„Este un moment de bucurie pentru credincioșii din parohia aceasta, pentru că au avut posibilitatea în decurs de un an de zile să refacă ambele biserici din această parohie. Atât părintele paroh, cât și autoritățile locale și enoriașii au pus mână de la mână și au realizat restaurarea bisericii, refacerea picturii, încheind anul și toamna aceasta cu o bogată mulțumire sufletească și în același timp și cu o laudă adusă lui Dumnezeu”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Irineu.

Evenimentul a reprezentat încununarea eforturilor făcute în ultimii ani de credincioșii parohiei pentru renovarea și împodobirea sfântului lăcaș, ridicat la începutul secolului al XX-lea.

La final, părintele paroh a fost hirotesit de iconom stavrofor, iar alte 5 persoane au primit Gramate de mulțumire și apreciere.

Comentarii Facebook


Știri recente