Resfințirea bisericii din satul Bobâlna, județul Cluj

Sărbătoare a fost în Duminica a 23-a după Rusalii și pentru credincioșii din satul Bobâlna, județul Cluj. Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului a resfințit Biserica „Sfânta Treime” din localitate, în urma unor ample lucrări de renovare și restaurare. Ierarhul a oficiat și Sfânta Liturghie, informează TRINITAS TV.

„Într-o zi de toamnă minunată când s-au sărbătorit și mărturisitorii pentru Ortodoxie, pe 21 octombrie, s-a resfințit biserica din Bobâlna. Să ajute Dumnezeu credincioșilor din această parohie ca împreună cu preotul lor să meargă pe calea Împărăției lui Dumnezeu”, a spus ÎPS Părinte Andrei.

Biserica a fost ridicată în stil bizantin între anii 1911-1912 cu ajutorul „Asociației Mitropolit Andrei Șaguna” din Sibiu și a comunității de români din Chicago (S.U.A.). Ultimele lucrări de restaurare au fost demarate în anul 2008. Ca arhitectură, lăcașul de cult se apropie de Catedrala mitropolitană din Sibiu.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul de copii din Ieud Maramureș.

Cu prilejul resfințirii lăcașului de cult, părintele paroh Dacian Șanta a primit distincția de iconom. Totodată, primarului comunei Bobâlna, Augustin Mureșan, i-a fost oferită distincția „Crucea Transilvană”, iar binefăcătorilor lăcașului de cult diplome de cinstire.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…