Resfințirea bisericii din Sângeorzu Nou, Prot.Beclean

Credincioșii din Parohia Sângeorzu Nou, Protopopiatul Beclean, se pot închina începând de duminică, 29 iulie 2012, și în biserica veche din lemn ce datează din secolul al XVIII-lea. Lăcașul de cult, ce are hramul ‘Sfânta Cuvioasă Paraschiva’, a fost resfințit duminică de Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, după cum ne informează Ziarul Lumina.

Slujba a fost oficiată dimineața, după care PS Vasile Someșanul a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți. În cadrul cuvântului de învățătură, Preasfinția Sa le-a vorbit credincioșilor prezenți despre minunea înmulțirii pâinilor, arătând că Mântuitorul Iisus Hristos, prin oferirea de hrană trupească, le-a deschis credincioșilor de atunci înțelegerea spre hrana duhovnicească.

Biserica de lemn din localitatea bistrițeană Sângeorzu Nou datează din anul 1726. A fost cumpărată de localnici în anul 1901 de la credincioșii din Figa, unde a fost construită inițial. Din 1977 și până în 2010 nu s-a mai slujit în acest lăcaș de cult, slujbele fiind săvârșite într-o biserică evanghelică. Potrivit preotului paroh Dan Florin Bota, lăcașul de cult, care se afla într-o avansată stare de degradare, a fost reabilitat în ultima perioadă cu fonduri de la Ministerul Culturii și Cultelor. Reabilitarea a costat aproape 5 miliarde de lei vechi. Autoritățile încearcă acum să integreze biserica într-un circuit turistic, astfel încât tot mai mulți turiști să o poată admira.

Comentarii Facebook


Știri recente